A párkányok

Napjainkban a párkányok elsősorban az ablak alatti külső falrész (parapetfal) védelmét szolgálják az időjárással, esővel szemben. Lehetnek külső párkányok és belső könyöklők, készülhetnek műanyagból, hajlított acéllemezből ill. alumínium lemezből, természetesen.

Az általunk forgalmazott kiváló minőségű párkányok, melyek raktárkészletről akár azonnal is megvásárolhatóak, kemény PVC-ből készülnek, kamrás szerkezetűek, 20 mm vastagságúak, UV stabilitásuknak köszönhetően felhasználhatóak külsőleg és belsőleg egyaránt. Ezek a párkányok különböző szélességben kaphatóak (15 cm, 21 cm, 25 cm, 30 cm, 40 cm), melyek kiegészülnek a párkányok végét lezáró végzáró elemmel. Az ablakpárkányok hosszúságát a kellő méretre helyben levágjuk. Raktárkészletről csak fehér színben lehet kapni külső vagy belső párkányt, de természetesen lehetőség van megrendelésre fóliázott (aranytölgy, dió, mahagóni) belső párkányokat vásárolni.

A műanyag ablakok alján található párkányfogadó profil azt a célt szolgálja, hogy a műanyag kamrás párkányokat az ablak alá, a párkányfogadó profilig kell elhelyezni. A párkányt és a végelzáró elemet valamilyen műanyag, de célszerű PVC vagy univerzális PVC ragasztóval felhelyezni, a széleket és a szükséges helyeket szilikonos pasztával kell kihúzni.