Tetőtéri ablakok

 

A tetőtéri ablak általában a tetőszerkezeten kialakított nyílásban elhelyezett speciális ablak, amelyen keresztül fény és levegő jut a tetőtérbe. A tetőtéri ablakok készülhetnek fából, műanyagból ill. alumíniumból; nyitásmódjuk szerint lehetnek billenő vagy felnyíló ablakok.

Cégünk az Optilight tetőtéri ablakokat forgalmazza, melyek borovi fenyőből illetve műanyagból készülnek. A fa tetőtéri ablakoknál a rétegragasztott faszerkezet biztosítja, hogy a tetőablakok ne vetemedjenek. Különböző kezeléseken esnek át a tetőtéri ablakok (impregnálás, vákuumkezelés, gombaölés), majd megkapják a végleges felületkezelést, a lakkozást. A tetőtéri ablakok két réteg (4-16-4) fokozott légzárású üvegezéssel készülnek, melyek közül a külső üveg edzett üveg, hogy az időjárás viszontagságainak jobban ellenálljon. A vasalatnak köszönhetően az ablakszárny a középső tengely körül 180o-ban átfordítható, így a külső üvegfelület könnyen tisztítható. A tetőtéri ablakok fontos és elengedhetetlen részét képezi a burkolókeret, mely védi az ablakkeretet az időjárással szemben.
Amennyiben tetőtér beépítést terveznek az elkövetkező időben, a tetőtéri ablakok alkalmazása a legjobb választás a tetőtér megvilágítására és szellőztetésére.