Műanyag ajtók
A műanyag nyílászárók általában– a műanyag ajtók és ablakok – PVC profilból és panelből, illetve hőszigetelt üvegből készülnek.  A műanyag ajtókat főleg kültéri, bejárati ajtóként alkalmazzuk, manapság de a beltéri műanyag ajtók is egyre jobban elterjednek. A műanyag nyílászárókat akár családi házban, lakásokban, akár üzletekben, gyárakban alkalmazhatjuk. Könnyen takarítható és beépítést követően kevés odafigyelést igényel, emiatt sokan részesítik előnybe más típusú nyílászárókkal szemben a gyakorlatban.

Az általunk gyártott műanyag ajtók 3 db leemelés biztos pánttal vannak ellátva, de lehetőség van több pánt alkalmazására, a vevőink kérésének megfelelően. A műanyag ajtóknál két fajta profilt alkalmazunk a gyártás során a tok és a szárny elkészítésénél – Decco 70 mm-es 6 légkamrást, vagy Thermicco 90 mm-es 8 légkamrás profilt. A panelek, üvegek szélessége a 24 mm – 44 mm között változhat, profiltól függően. Horganyzott acélmerevítéseket helyezünk el a tokban és a szárnyban, a hőhídmentes alumínium küszöb biztosítja többek között a legjobb hőátbocsátás elérését. Alapkivitelben 5 ponton záródó vasalattal szereljük fel a műanyag ajtóinkat, a vásárlóink értékeinek biztonsága érdekében. 

A műanyag ajtók fehér színűek, de vevőink kívánságára lehetőség van csak a külső, vagy a külső és belső oldalak színének megváltoztatására. A műanyag ajtók „megjelenése” is sokszínű, a különböző panelek miatt. Így lehetőség van tele műanyag ajtótól a teljesen üveges műanyag ajtók gyártására. Mikor műanyag ajtót vásárolunk, nem 1-2 évre tervezünk. Épp ezért szükséges, hogy ízlésünknek, lehetőségeinknek legmegfelelőbb műanyag ajtót válaszuk ki a gazdag kínálatból. 

Vásárlásnál fontos tudni a méretet (szélesség, magasság), kifele vagy befele nyíló a műanyag ajtó, nyitási irány (ahol látjuk a pántokat), milyen színű legyen, van-e oldal és/vagy felülvilágító hozzá sorolva. Milyen vastagságú legyen a profil milyen legyen a panel, milyen üveggel. A műanyag ajtó műanyag felületei nem igényelnek karbantartást, csak a tisztításukról kell gondoskodni, a vasalatelemeket (zárfogadók, sarokpántok, zárszerkezetek) 3-6 havonta olajozni szükséges. A gumi tömítések felületét legalább évente kell glicerines szilikonnal áttörölni.

Fa ablakok

Fa nyílászárók, így a fa ablakok is díszei lakókörnyezetünknek, életterünknek. A megfelelő fa ablak kiválasztása nem csak esztétikai szempontból fontos, hanem energia megtakarításban is fontos szerepet játszanak. Minőségi fa ablakok Borovi fenyőből rendelhető a Sassz Kft-nél. A fa ablakok szerkezete 68 mm-es kétszeres, vagy 78 mm-es háromszoros gumitömítéssel készül, ez a szerkezeti felépítés garantálja a vetemedésmentes működést. Felületkezelés szerint megkülönböztetünk natúr, vagy felületkezelt fa ablakokat. Üvegezése a profil szélessége függvényében lehet két- vagy háromrétegű, 24 mm – 44 mm közötti. Az üvegek sokszínűségének következtében – a rétegek vastagságának, hangátbocsátásának, biztonsági fokozatának függvényében – minden helyen alkalmazható, előírásoknak alkalmassá tehető.  Így a fa ablakok akár családi házak, lakások, bankok, üzletek, ipari területek nyílászárói lehetnek.

A fa ablakok egy-két-több szárnyúak, kétszárnyú ablak kialakítása tokosztott, vagy váltószárnyas, illetve működés szerint a fa ablakok fix, nyíló, bukó és bukó-nyíló kivitelűek lehetnek. 
A fa ablakok normál, belsőíves, illetve szárnyosztás nélküli vagy szárnyosztott kivitelűben készülnek, a két üveg közötti álosztó elhelyezésével teljesen egyedivé tehetjük a fa ablakokat, így minden vevői igényt kielégítenek.